Olifantenhuid

Olifantenhuid


Ik hoor van steeds meer mensen over het probleem " olifantenhuid " bij hun hond. Ik heb er in de praktijk nog nooit mee te maken gehad dus kan u niet uit eigen ervaring vertellen wat het is. Nieuwsgierig als ik ben heb ik al de nodige uurtjes op internet op zoek geweest naar het fenomeen olifantenhuid.

Er zijn vele websites die de naam olifantenhuid vermelden bij een rode, ontstoken huid. Westies lijken er meer last van te hebben dan andere rassen en het gaat altijd gepaard met jeuk. Verder dan dit kom ik niet. Geen concrete informatie over wat nu een olifantenhuid feitelijk is, of hoe je het behandeld of kan voorkomen.


Als er mensen zijn die ervaringen hebben met een hond met een olifantenhuid dan is alle informatie de er verkregen kan worden zeer welkom. Er is mij al meermalen gevraagd om een stukje over olifantenhuid te schrijven maar zonder informatie kom ik nergens. Bij deze bedank ik iedereen die mij van informatie kan voorzien, en ik hoop in de toekomst dan ook een stuk(je) te kunnen schrijven over dit onderwerp.


COPYRIGHT 2017 keeshondenkennel van het Lavenlaar